Sayfa 1 de 1
fetchmail hata
Gönderilme Tarihi : 15 August 2007 - 02:32
iyi günler fettcmail uzaktaki mail sunucusundan mailleri cekemiyor devamlı fetmail loglarında şu iletiyi alıyorum.
fetchmail: Sunucu CommonName'i uyuÅ?mazlıÄ?ı: localhost != mailx.salmasur.com
fetchmail: mailX.salmasur.com'de salmasur@salmasur.com için 5 ileti (223457 sekizli).
fetchmail: ileti salmasur@salmasur.com@mailx.salmasur.com:1 okunuyor (5 taneden) (190859 sekizlik) fetchmail: boÅ?altılmadı:SMTP hatası: 451 DNS temporary failure (#4.5.1 - chkuser)
fetchmail: boÅ?altılmadı
fetchmail: fetchmail: Ã?rÅ? 15 AÄ?u 2007 15:32:52 EEST'de uyuyorum
yukarıdaki ileti gibi her kullanıcıda aynı iletiyi alıyorum ve mailler hosting firmamızın serverında kalıyor linuxe cekemiyorum problem nedir acaba ve nasıl çözebilirim pek linux bilgim yok bildiğim kadarı ile hosting firmasında bi değişiklikler olmuş?
fetchmail: mailX.salmasur.com'de salmasur@salmasur.com için 5 ileti (223457 sekizli).
fetchmail: ileti salmasur@salmasur.com@mailx.salmasur.com:1 okunuyor (5 taneden) (190859 sekizlik) fetchmail: boÅ?altılmadı:SMTP hatası: 451 DNS temporary failure (#4.5.1 - chkuser)
yukarıdaki ileti gibi her kullanıcıda aynı iletiyi alıyorum ve mailler hosting firmamızın serverında kalıyor linuxe cekemiyorum problem nedir acaba ve nasıl çözebilirim pek linux bilgim yok bildiğim kadarı ile hosting firmasında bi değişiklikler olmuş?
Gönderilme Tarihi : 15 August 2007 - 02:57
isedor, 15.08.2007, 15:32 tarihinde yazdı.
iyi günler fettcmail uzaktaki mail sunucusundan mailleri cekemiyor devamlı fetmail loglarında şu iletiyi alıyorum.
Mailleri alan makine DNS çözümlemesi yapamıyor galiba, onun için fethmail config dosyanıza mail.xxx.com yerine mail hostun ip adresini yazarak deneyin olması lazım.
Gönderilme Tarihi : 15 August 2007 - 03:31
Gönderilme Tarihi : 16 August 2007 - 08:33
Oscar, 15.08.2007, 14:11 tarihinde yazdı.
Evet,
root altında veya kullanıcı home dizininde olması lazım ama siz zaten yerini biliyorsunuz.
root altında veya kullanıcı home dizininde olması lazım ama siz zaten yerini biliyorsunuz.
/etc/hosts dosyasındaki eski hosts ipsini değiştirdim yerine yeni host ipmizi yazdım fakat şimdi şole bi hata ile karşılaşıyorum fetchmail loglarında
fetchmail:sorgulama durumu=2 (SOCKET) başka hiçbirşey yazmıyor ve uyumaya geçiyor eest :(
Gönderilme Tarihi : 16 August 2007 - 10:21
isedor, 16.08.2007, 09:33 tarihinde yazdı.
/etc/hosts dosyasındaki eski hosts ipsini değiştirdim yerine yeni host ipmizi yazdım fakat şimdi şole bi hata ile karşılaşıyorum fetchmail loglarında
fetchmail:sorgulama durumu=2 (SOCKET) başka hiçbirşey yazmıyor ve uyumaya geçiyor eest :(
Onu değiştirmeye gerek var mı bilmiyorum ama /etc/resolv.conf içerisinde geçöerli en az iki tane dns sunucu tanımlı olması lazım.
Normal yollrdan mail almayı deneyin ve karşı mail sunucunun gereksinimlerini öğrenin (güvenli katman vs.) ondan sonra aynı özellikker için fetchmail yapılandırma dosyanızı ayarlayın ve en önemlisi fetcmail.rc dosyanızı yedekleyin ve deneme yaptığınız dosya üzerinde tek bir mail hesabı bulundurarak deneyin.
Daha olmadı fetchmail yapılandırma dosyanızı mail olarak bana gönderin ve log dosyasınıda buraya attach yapın tekrar kontrol edelim.
Sayfa 1 de 1
1 Kullanıcı konuyu okuyor
0 Kullanıcı, 1 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı
Zafer-Ticaret | BilgiVadisi | Bizim Forumlar | IPBAccess | Web Listele | Eski Dünya | zbahadir | Teknik Forumlar | Eprom-Elektronik | Teknik Terimler | Bursa Posta

Giriş Yap

Çoklu Alıntı