Bursa Linux: cent os yardım written by teknisyen84

İçeriğe git

CentOS

Sayfa 1 de 1
  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuyu cevaplayamazsınız

cent os yardım dns

#1 Kullanıcı sistemde değil   teknisyen84 

• Yeni Üye
  • İkon
  • Grup: Üye
  • İletiler: 5

Gönderilme Tarihi : 27 April 2010 - 03:39

merhaba arkadaşlar bir konuda yardıma ihtiyacım var sorunum şu centos 5.4 kurulumundan sonra bilgisayar ethernet kartını tanımadı ve bende tekrar xp kurmak zorunda kaldım artık linux'a geçmek kendimi geliştirmek istiyorum bu ethernet sorununu nasıl çözebilirim bir de diyelimki bir sabit ip üzerinden centos sunucu da birden fazla site yayın yapabilirmi bunu merakediyorum yapılırsa nasıl yapılabilir basitçe anlatırsanız çok sevinirim teşekkür ederim saygılar
0

#2 Kullanıcı sistemde değil   HeaveN 

• Admin
  • İkon
  • Grup: Root Admin
  • İletiler: 4144

Gönderilme Tarihi : 28 April 2010 - 11:55

İleti görüntületeknisyen84, 27 April 2010 - 04:39 tarihinde yazdı.

merhaba arkadaşlar bir konuda yardıma ihtiyacım var sorunum şu centos 5.4 kurulumundan sonra bilgisayar ethernet kartını tanımadı ve bende tekrar xp kurmak zorunda kaldım artık linux'a geçmek kendimi geliştirmek istiyorum bu ethernet sorununu nasıl çözebilirim bir de diyelimki bir sabit ip üzerinden centos sunucu da birden fazla site yayın yapabilirmi bunu merakediyorum yapılırsa nasıl yapılabilir basitçe anlatırsanız çok sevinirim teşekkür ederim saygılar

Linux dağıtımları çoğu network kartını kendi tanımasa da bir şekilde tanır. Eğer network kartını hiç bir şeilde tnınmıyorsa ek olarak bir network kartı kullanabilirsiz.

Tek ip üzerinden istenildiği kadar site yayınlamak mümkündür. Konu detaylı olduğu için sadece olabilirliğini belirtmek istedim. Yapmak niyetindeyseniz detaylı bilgileri verebilirim.
0

#3 Kullanıcı sistemde değil   teknisyen84 

• Yeni Üye
  • İkon

Gönderilme Tarihi : 29 April 2010 - 08:44

yardımın için çok teşekkür ederim heaven biraz daha detaylı bilgiye ihtiyacım var notebook'a centos 5.4 kurdum ve ethernet kartını tanıdı php MySQL ve diğer paket güncellemelerini aldım webmin kurdum şimdi bu sunucu sistemini öğrenmem için değerli bilgilerinize ihtiyacım var webmin dışında plesk panel gibi bir panel kullanabilirmiyim mesela, birde tek ip üzerinden nasıl birden fazla site yayını yapabilirim bugüne kadar hiç sunucu kurmamıştım bu ilk deneyimim sadece html php ve MySQL bilgisine sahibim yardım ederseniz minnettar kalırım teşekkür ederim saygılar
0

#4 Kullanıcı sistemde değil   HeaveN 

• Admin
  • İkon

Gönderilme Tarihi : 29 April 2010 - 09:15

Öncelikle web sayfaları veya site yayınlamak için bilinmesi gereken daha önemli konular var;

1. Alan adı gerekli
2. Sunucu kurulacak bilgisayara sbit ip gereklidir ve onu telekomdan alabiliyorsunuz. Sunucu işini evde deneyecekseniz öyle olmalı.
3. Internet bağlantısı gerekli onun için en ucuz yöntem ADSL onunla bir kaç site bile barındıramazsınız ama denemek için gerekli olduğundan modem kurulumu bride modda olmalı ki telekomdan aldığınız sabit ip ye dışarıdan erişilebilsin.
4. Sunucu olarak kullanılacak bilgisayara tercihen linuz ve ücretsiz panel kullanacaksanız IPSconfig öneriyorum. Onunla ilgili olarak diğer sitemizden bu başlıktan yardımcı olabiliriz.

Web Kontrol paneli olduğunda birden fazla site barındırmak için sadece kontrol panelini kullanabilmeniz yeterlidir.
0

#5 Kullanıcı sistemde değil   teknisyen84 

• Yeni Üye
  • İkon

Gönderilme Tarihi : 03 May 2010 - 10:58

merhaba heaven dediğin gibi yaptım statik ip var şu an domain aldım bi tane ve linux centos 5.4 kurulu diğer pc de domain yönlendirme işlemini yaptım herşey tamam ama şu modem den hangi portları açmam gerektiğini bilmiyorum birde ispconfig'i tam olarak kuramadım nasıl olması gerekiyor anlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler saygılar
0

#6 Kullanıcı sistemde değil   HeaveN 

• Admin
  • İkon

Gönderilme Tarihi : 03 May 2010 - 01:08

İleti görüntületeknisyen84, 03 May 2010 - 11:58 tarihinde yazdı.

merhaba heaven dediğin gibi yaptım statik ip var şu an domain aldım bi tane ve linux centos 5.4 kurulu diğer pc de domain yönlendirme işlemini yaptım herşey tamam ama şu modem den hangi portları açmam gerektiğini bilmiyorum birde ispconfig'i tam olarak kuramadım nasıl olması gerekiyor anlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler saygılar

Modeminizi bridge mode şeklinde kurarsanız port açmanıza gerek kalmaz.  Modeminizin markasına göre kurulum kılavuzuna veya Google'yazarak kurulumunu öğrenebilirsiniz.

ISPConfig CentOs üzerine kurulumunu bu verdiğim linkteki sırayla yapmanız gerekiyor. Kurulum  İngilizce ama ekran görüntülerine göre kurulumu kolayca yapabilirsiniz.

http://www.howtoforg..._64-ispconfig-3

0

#7 Kullanıcı sistemde değil   teknisyen84 

• Yeni Üye
  • İkon

Gönderilme Tarihi : 04 May 2010 - 09:35

merhaba heaven bir sorum daha olucaktı :( ispconfig'i kuramadım ama webmin de başarı sağladım şimdi nasıl domaini tanıtıcam yani serverdan çalışması için ne yapmam gerekiyor birde birden fazla domain olucak mesela onları nasıl yapıcam yardım ederseniz sevinirim çok teşekkür ederim saygılar.
0

#8 Kullanıcı sistemde değil   HeaveN 

• Admin
  • İkon

Gönderilme Tarihi : 04 May 2010 - 02:45

İleti görüntületeknisyen84, 04 May 2010 - 10:35 tarihinde yazdı.

merhaba heaven bir sorum daha olucaktı :( ispconfig'i kuramadım ama webmin de başarı sağladım şimdi nasıl domaini tanıtıcam yani serverdan çalışması için ne yapmam gerekiyor birde birden fazla domain olucak mesela onları nasıl yapıcam yardım ederseniz sevinirim çok teşekkür ederim saygılar.

Webmin o konularda fazla yetenekli değildir çünkü domainleri eklemek için Bind modülü yüklenecek ve eklenen domainler için bind derecesinde bilgi sahibi olmak gerekir.

Yapabilirim diyorsanız ki emin değilim??

Bind Server için buraya
http://doxfer.com/We...BINDDNSServer 

Ve ona göre yapılandırmak için Apache için buraya;
http://doxfer.com/We...ApacheWebserver

Bir şekilde ISPConfig kurmanızı öneriyorum.

0

Sayfa 1 de 1
  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuyu cevaplayamazsınız

1 Kullanıcı konuyu okuyor
0 Kullanıcı, 1 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı

Zafer-Ticaret | BilgiVadisi | Bizim Forumlar | IPBAccess | Web Listele | Eski Dünya | zbahadir | Teknik Forumlar | Eprom-Elektronik | Teknik Terimler | Bursa Posta