Debian üzrinde Squid 2.7 kullanıyorum. 2 Adet internetim var. Squid' in tcp_out_address kuralını kullanıyorum. Bundan sonraki aşamayı nasıl yapacaz.
Aşağıdaki hatayı alıyorum. Herhangi bir siteye girmek istediğimde:
http://www.google.com.tr/
adresine ulaşırken aşağıdaki hata oluştu:
•Bağlantı kurulamadı.
Sistemden gelen mesaj:
(113) No route to hostHedef WWW sunucu ile bağlantı kurulamadı. Lütfen tekrar deneyin.
İnşAllah Yardım eden çıkarda bu baş ağrısı işden kurtulurum.
Sayfa 1 de 1
Squid iptables 2 gateway kurulumu yapamadım.
Gönderilme Tarihi : 17 February 2010 - 01:22
digimurti, 16 February 2010 - 11:03 tarihinde yazdı.
2 ağ kurmak gibi bir şansım yok 450 kullanıcım var 17 serverım var yapım karışık 2 ağ için geç. Benim istediğim tek bir linux makinadan squid' i 2 gateway de kullanabilmek.
Squid ile beraber kullanabileceğin öyle bir yöntem yok. Load balancing yani performans paylaşımı için daha profesyonel sistemler gereklidir. Mesela iki sunucu kurmak ve yük paylaşmımını bu sunucular üzerinden yapmak.
Sorun daha hızlı internet kullanımı ise başka yöntemler denemelisiniz. ADSL günümüzde kullanılan ama ileride geçici bir çözüm olacaktır.
Daha önce yazdığım gibi farklı protokolleri farklı bağlantılara yönlendirerek yük paylaşımı da yapabilirsiniz.
Sayfa 1 de 1
1 Kullanıcı konuyu okuyor
0 Kullanıcı, 1 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı
Zafer-Ticaret | BilgiVadisi | Bizim Forumlar | IPBAccess | Web Listele | Eski Dünya | zbahadir | Teknik Forumlar | Eprom-Elektronik | Teknik Terimler | Bursa Posta

Giriş Yap

Çoklu Alıntı